18 дек. 2011 г., 12:52

Мъгла 

  Поэзия » Другая
445 0 2

 

 

                                                      МЪГЛА

 

                                      Няма истина!

                                               Няма и лъжа!

                                       Мъгла е...

                                               Омръзна вече

                                       на яснотота

                                                 бедността.

                                        Очаквах

                                               декемврийската

                                         мъгла.

                                                  Така е...

                                         Захлупила е

                                                  тя града

                                          и никой

                                                  брод не знае.

                                           Но сам

                                                  със своята си самота

                                            човек обича

                                                  да се шляе.

                                             Като в отвъдното

                                                   се мярка сянка

                                              на жена.

                                                     Това е...

                                               Кое, кога, откога

                                                      и докога.

                                                Кой ли знае...

                                                       Прожекторът

                                               едва пробива

                                                        гъстата тъма.

                                                 Беда е...

                                                         На сенките

                                                 абсурден маскарад

                                                         е този свят.

                                                   Мъгла е...

 

 

                                                           Wali  /Виолета Томова/                                             

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??