15 дек. 2010 г., 17:09

Мъжки празник 

  Поэзия » Гражданская
502 0 2

По дума топла, залък, глътка

и... празникът е май това.

Как искам твоята прегръдка

да чувствам дълго след това!

 

Но ти напредваш в своя делник,

прекрачваш девствени бърда.

Нали си мъж - от понеделник

ме драска твоята брада.

 

И аз... повивам пеленаче

и уча го - не, не така! -

по дни не спя, да не заплаче

от глад за моята ръка.

 

По дума топла, сълзи, сбогом,

порасналите синове

изпращам и се моля Богу

да се завърнат пак... мъже!

 

1992г.

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??