Там, на кея, се разхожда
една жена със рози в ръце
и чака замечтана
да открие мъжкото сърце!
Дали ще дойде, тя не знае?
Много го е чакала досега.
Кораби отплуваха надалече
и вече са на родната земя.
Само чайките летят над брега
и те не могат да чуят
нейната молба!
И този път не сполучи,
не намери мъжкото сърце!
© Пенка Петрова Все права защищены