25 янв. 2022 г., 15:07

Мъка 

  Поэзия » Любовная
352 0 1

Кристално чиста като дете,

ти - ангел, сълзите ми спря,

за теб мисля, за добро сърце,

без теб що е мъка душа разбра.

 

Не за наслади мечтая,

а само тебе да имам,

по-красива аз не зная,

в сладък блян заспивам.

 

Но отдавна те няма вече,

аз тъгувам без утеха,

сълза по бузата потече,

лъчи демоните ми отнеха.

 

Аз живея в болка, в мрак,

а за слънцето жадувам,

да спра мъката не зная как,

самотен от света ще отпътувам!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Я живу в боли и мраке, но жажду солнца - это покорило меня!
    Очень хорошо и точно в словах передано состояние отчаявшейся души.
Предложения
: ??:??