23 мая 2012 г., 12:24

Мълчание 

  Поэзия » Любовная
1126 0 6

Недей да ме наказваш със мълчание.

Изгубвам се, когато пак мълчиш.

И всеки дъх за мене е страдание

и всеки миг във мене ти горчиш.

Гласът ти ми е нужен, за да мога

след теб да заговоря и дори

да кажа, че обичам те. Да мога

да кажа, че ми липсваш и боли.

Да кажа, че през дните си се губя,

когато теб те няма в тези дни,

а нощите са празни и безлунни,

когато пак сънуваме сами.

Да кажа... Но ми трябват твоите думи,

защото замълчиш ли, съм сама.

И чувствам се нещастна и безумна...

Недей да ме наказваш с тишина.

Не ме наказвай просто със мълчание,

ако за мене всъщност си готов.

Сега ще заговоря със страдание.

Отвърнеш ли ми - значи е любов.

 

© Мариета Караджова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??