Промиване на мозъци. 9 петилетки.
Зомбирани твари- ужасяващи гледки..
Тато, Тито, Николае-
всяват страх, всеки гледа да си трае..
Както го е казал Джугашвили
(питайте народа му на заден ход боли ли):
„Убежденията се променят, но страха остава!"
Мъжлето службица да има, съпругата веднага дава..
Супервозилото „Москвич" го чакаш с години.
Засмиват те с малоумни каламбури „милиционери- роднини".
„..Имаш страшни очи"- ай' стига бе, кълват ли верно?
Работлив уж народ, а всеки го дава лежерно.
Портокали, банани- само по празници. Километрична опашка.
Забранени са голотиите на съвременна дупнишка Сашка.
„ъъъ, ама поне ходихме на море"- парфюмирано с мухозол бабе се обажда.
Овцата пак овце си ражда..
Що за строй- затвор без съд и присъда реална,
в учебниците поредната простотия банална:
„най-пълноводните реки, най-високите планини.."- само у нас.
Авторите- да гасиш по тях поредния фас.
Промиване на мозъци- зомбирай ги и им гледай сеира.
Най-кехлибарена е разбира се.. нашата бира..
Най-най-най сме от всички,
заради нас от юг долитат красивите птички..
„Най-добре по света живеят в Съюза"-
обърни лице, дай и другата буза..
Готови да си обръщат с желание таза-
компартията понеже така каза...
Тузар- рядко срещан вариант.
Фука се с чисто нов.. трабант...
Радио и една ТВ-програма,
Бебетата се правят във „Волга" и в слама..
„Честита ти баня"- егати народа.
Овце от непозната за зоолозите извратена порода.
„Другарю....."- обръщение подмолно и мазно.
Равенство на неравните. Промиването на мозъци върви безотказно..
Свободно не можеш да идеш в чужбина.
Стадото е свикнало бащица да има.
Защо да се бунтува, та на него му харесва да е на хранилка.
Марципана е далеч по-сладък от шоколадите „Милка"...
© Чингапук Все права защищены