„Дай си пръстите" - учителката „твори" с показалката...
„Така трябва" - пускат родителите по пързалката.
Е, ако с моето дете опитат такова „възпитание морално",
ще ликвидирам „възпитателите" най-ритуално.
Геронтокрация - вървим към бъдещето с „200-годишен човек",
неудобен на „Бузлуджа" е всеки зевзек...
„Бродягите" Вълко, Милко и Пенчо, „неустоимата" Цола,
рано или късно лъсва истината гола.
Спират публикации, упражняват репресии,
нямат край тъмночервените агресии.
Така и не разбраха, че лигавиха на Бай Димитър „Лютите чушки",
стрелят, ама доста накриво ръждивите пушки...
Кримки, с подгизнал барут. И за фойерверки не стават.
Извън „соц"-а нищо друго те не признават.
А онези на север? - още по-заблудени изтормозени хора.
И „братушките" са свикнали да бъдат запрени в обора...
Издигат в култ грузинец, който ги е „разредил" с над 30 милиона,
слагат глава на дръвника - носете триона!...
Хляб няма, но правят ракети. Цял свят им се смее.
Овцата да поближе малко сол - от агне милее...
Загадъчно изчезват писатели, актьори... интелектуалци...
Да свърши този порно-ужас: стискайте палци.
Месарят оставя на библиотекарката прясна мръвка,
тя ще го уреди за „Кент". И го правят с недомлъвка...
Огромен процент - във фабрики, заводи...
Бели хора остават завинаги върху черни ешафоди...
Условия на труд: белите дробове се бетонират.
Дисиденти в мините на Бобов дол „тренират"...
„Враг на народа"? - Как го определиха?
Ахаа, „от горе" на писарушката така му наредиха...
„Активен борец" - можеш да правиш всичко. С всеки. Даже да си уникално тъп,
стига в двора на партийката да е хвърлен „активния" ти пъп...
Вербуват най-обикновен човек . „Разговор" с палка, удари в гърдите, корема...
Заплашват щерката му - все още неродена...
Замисли се какво се крие зад маската,
дали е била толкова алена краската?...
Червеното е заради пролята кръв. Психика увредена.
Да ти заплашват децата - случва се само в държава изродена.
Наследникът на тази трагикомедия е рокер с българското име... Серьожа.
Овцата си знае - с благодарност преживя, запътвайки се към ножа...
© Чингапук Все права защищены