29 мар. 2022 г., 20:18  

На Ботев 

  Поэзия » Гражданская
311 0 0

Че не видя драмата ни имаш късмет!

Добре, че не видя нашето падение,

че не видя дела ни ужасен, клет,

че не видя, че няма за нас спасение!

 

Добре, че не видя разочарованието

на най-бедните днес на континента,

че не видя, че живеем в страданието

и че расте на бандитите контингента!

 

Добре, че не видя децата,

които не са живи от наркотици,

че не видя, че не ценим свободата,

за която умряха толкоз мъченици!

 

Добре, че не видя журналистите родни,

що за да имат хляб си продават душата,

що вместо да са критични и свободни -

кланят се не на истината, а на лъжата!

 

Спи си кротко в незнайния си гроб,

че на злото и днес народът е роб!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??