На дъщеря ми Маги по случай нейния рожден ден
Сякаш беше вчера...
Роди се от истинска любов.
С библейско име - Магдалена,
Първородна моя...Благослов!
Моето първо момиче,
едно от двете мои слънца,
които безкрайно много обичам.
Моя гордост и лъч светлина.
Нима ще забравя? Никога няма
първата думичка "мамо".
И зъбчето първо…
И нощите будни от ... болното гърло...
И как те имах за мнооого голяма,
когато набързо ти се превърна
в малката -„голяма“ сестра.
Как с тате посрещахме утрото
над двете малки легла…
Как "френската плитка"
заплитах в косите ти гъсти...
И как танцуваше като
балерина на пръсти...
Първите уроци по пиано ,
"Котешкият марш" на четири ръце.
Накрая, целувка за награда…
Музика и обич в моето сърце!
Така годините летяха...
Аз се тревожех. Недей ме упреква.
Няма как…, майка...
Докато се усетя -
училище, студентски живот...
С ясна цел, знаеш какво искаше,
към своето бъдеще строеше мост.
Това беше. Вчера...
А днес си успяла жена.
Обичана майка, съпруга,
но завинаги
моята малка - пораснала дъщеря.
Продължавай да мечтаеш
и да сбъдваш мечтите!
Умно и силно момиче си ти!
Бъди здрава и щастлива!
А аз, докато съм жива,
ще продължа с благослов
всяка нощ по звездите да изпращам
своята майчина, силна
Любов!
© Даниела Виткова Все права защищены