26 нояб. 2018 г., 08:53

На една бивша 

  Поэзия
266 0 1

Привет, мила моя! 
Ти се превърна в изискана дама!
Спомняш ли си разходката с водните лилии край Ариана?

 

Да, ти от музите 
свойта душа не успя да откупиш!
Есенните листа вече Борисовата градина затрупаха.

 

Твойте стихове -
те не са твои деца. Те са ничии.
Ти трепериш над тях, но те те напуснаха с безразличие.

 

Извървя дълъг път
от самотата до славата. 
И цената, която заплащаш, е прощаване и прощаване, и прощаване...

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много висока цена! Стана ми тъжно! И стиховете, като децата, поемат пътя си и често забравят от къде са тръгнали.
Предложения
: ??:??