2 мая 2021 г., 17:31

На гости кај сонцето 

  Поэзия » Философская
311 0 2

Се плашам

од длабока вода

и краткотрајна среќа.


Сонот од синоќа

ми остана во куќата.


Запали го тој кошмар

и носи ме на гости

кај сонцето.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??