2.05.2021 г., 17:31 ч.

На гости кај сонцето 

  Поезия » Философска
308 0 2

Се плашам

од длабока вода

и краткотрајна среќа.


Сонот од синоќа

ми остана во куќата.


Запали го тој кошмар

и носи ме на гости

кај сонцето.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??