11 апр. 2014 г., 23:59  

На хижата 

  Поэзия » Другая
314 0 2

Завръщам се от риболов
по стръмната пътека
към хижата, край трън и глог,
с алпийска чудна гледка.

А в кошчето помръдва гръб
пъстървата на точки.
В гората от планински дъб
животът нов започва.

Съгрява нашите сърца
ваканцията кратка.
Напълнен с пухени пера,
юрганът ни очаква.

Камината ще накладем.
На окадена скара
и рибата ще опечем
със виното от бара.

Щом синкавият стелещ дим
течение отвее,
към стаята ни по килим
сърцата ни ще пеят

и в прилива на тих мерак
синхронно ще забият.
Ще хвърлиш своя анорак,
аз – тежка антерия.

До край да им се насладя,
ще разкопчая блуза.
Пред светлините на града
те дълго ще са муза.

От ласките ще съм опит
в юргана с перушина.
След битки си с захвърлен щит,
аз – с меч наполовина.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??