На… Източния фронт
отново нищо ново:
Солдатите… под строй
ги пълнят със олово.
За… пушечно месо
ги прати там джуджето.
Без вяра… без тесто!
На гибел… общо взето.
Събра ги… от Сибир
и степите на изток,
да бранят “Руский Мир”
от “лошите нацисти.”
Сбогува ги… със дом,
с жени и със дечица!
Да мрат за своя… гном:
Поредният… бащица!
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Точно тъй! Никакви... ботуши... Пролетно и ведро да ни е!