На живота си не ставай наблюдател!
Не робувай на поредната заблуда!
Помни, че всеки е роден мечтател,
с душа свободна, по детински луда.
Живота свой не гледай отстрани,
как някой друг конците дърпа.
Усилено чертае твоя път, а ти
стоиш пасивен и безмълвен.
На живота си не ставай наблюдател,
бъди главно действащо лице!
Учи от всеки - враг или приятел,
но слушай само своето сърце!
© Милена Енева Все права защищены