28 мар. 2008 г., 12:53

На камъните черни... 

  Поэзия
694 0 2

Седнала на камък черен,

по-черен от нощта,

тя стои и плаче -

проклина своята съдба...

 

Очите към небето се извръщат,

сълзи потичат... и без глас,

тя моли Бога да й върне

рожбата една в тоз час...

 

"Вземи ми всичко - даже и живота,

но не ме наказвай с това -

не отнемай рожбичката ми едничка,

за мен тя е всичко на света..."

 

Tя плаче, а облаците черни

не спират своята игра -

и сякаш от думите й наранени

и те заплакват тихичко в нощта...

 

И там, сред камъните черни

се чува вик... и после тишина...

И някой тихичко изрича:

"Върви и прегърни малката си рожба!"

 

© Росица Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??