22 дек. 2009 г., 20:48

На Коледната вечер тишината 

  Поэзия » Другая
508 0 3

На Коледната вечер тишината

пленява с обич цялата планета.

На гости идва, гиздава, шейната,

подкарана от весели джуджета.

 

Добрият старец там се смее,

очите му - унесено огрени.

На Коледа звънчетата му пеят

и всички чакат умните елени.


Мъдрува старецът и пред зори

чрез истината съществува.

Преминал е за нас реки, гори,

защото знае, че си струва.


Човечното изпъква в миг,

поднесено със радост свята.

И всеки става ученик -

доброто шества по Земята!

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??