Добрият старец там се смее,
очите му - унесено огрени.
На Коледа звънчетата му пеят
и всички чакат умните елени.
Мъдрува старецът и пред зори
чрез истината съществува.
Преминал е за нас реки, гори,
защото знае, че си струва.
Човечното изпъква в миг,
поднесено със радост свята.
И всеки става ученик -
доброто шества по Земята!
© Мери Попинз Всички права запазени