12 февр. 2019 г., 12:19

На Купидон батака 

  Поэзия » Любовная
297 0 0

 

Купидон огледа своята стрела, 
до цел достигна,
цяла в бронежилетка 
от сметки и банкноти скрита! 
На сухо Купидон сега преглъща, 
гледайки мечтата на оная спихнала глава,
повече на банкомат прилича! 
Купидон погледна листа с имена! 
Ма как ги сбират тез примати, 
щом целта им е една,
да се ползват като банкомати! 
Тежък жребии е сега,
Купидон да го играеш, 
дават списък-ценоразпис, с имена, 
и стрела, по цената правиш!
Всеки с бронежилетка се покрил, 
диша тежко, сглабя с пари мечтите, 
Купидон стрели по мярка им твори
 да пробиват броните в душите!
На едните са пера, 
там е ясно,
чувства към парите няма, 
другите, активните сега,
с бронебойни сметки са покрити!
 Купидон да не си сега!
Тез поръчки целите,
със сметки тъй покрити, 
сметки, сметки, 
за стрели на любовта,
в душите няма място 
останало открито!

Максим Велков
 

© Максим Велков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??