8 февр. 2008 г., 15:10

На майка ми 

  Поэзия » Другая
997 0 16

Година те дели от шейсетте.

За мен си още млада и красива.

И гледам те с очите на дете,

което в скута ти се гуши в бяла зима.

Как иска ми се пак във твоя дом

да се завръщам като малка южна птичка.

И преживели с тебе не един погром,

да срещнем щастието повече от всички.

Мечтая си под пролетно небе

да те даря с разцъфнало лютиче.

Във майчиното парещо сърце

да си остана твоето "добро момиче".

И някой ден с усмивка на уста

да те прегърна. Тихо да ти кажа:

"Гордей се с мен! Аз нося топлина,

която майчината свята обич ражда."

 

© Димитрия Чакова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??