3 окт. 2021 г., 00:37  

На мама 

  Поэзия
863 6 17

Мамо, сама ли си, щом ме очакваш да звънна?
Аз не звъня, не защото за тебе забравих,
ала защото животът ме влачи под дъното...
Плащам си грешките, сякаш на стари лихвари.
Знам, че си мислиш, че вече не си ми потребна
знам, че залъгваш със тъп сериал тишината
И си намразила страшната дума “последно”,
щом покрай тебе ги няма: ни мъж, ни децата ти.
Само ония стени –пожълтели от спомени,

дето се пукат от раните, ронят се, скърцат

и чекмеджетата пълни със снимки – затворени
и тъмнината, която и денем накуцва
между вратите и вътре дълбоко във тебе –
тя е по-страшна от всеки инфаркт смъртоносен.
Зная, че мислиш, че вече не си ми потребна
но аз без тебе не ставам дори и за просяк.
Искам да дойда. И времето с теб ми е свидно!
Да те прегърна, да стана в очите ти пламък
за да усетиш, че аз няма как да си ида,
за да остана завинаги в скута ти, мамо!

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??