27 дек. 2018 г., 22:12

На мен ми стига просто да те има... 

  Поэзия » Любовная
462 4 5

За празника ми стига, че те има. 

(И делниците всъщност са ми важни). 

Живота има вкус на най-горчивото, 

така че истинското вино носи жажда. 

Наздраве, суета и егоизъм! 

Отивайте си с новата година! 

Но ти не стой навън! Направо влизай! 

Така забравям за студа и зимата... 

А после ще отпием със въздишка. 

Най-лошото, смълчано ще простим. 

Обичането - даже и на срички, 

обидата ще гони, като дим... 

Аз всичките си празници сънувах. 

Наяве ги изплаках в самота. 

С мастилото в душата се сбогувах. 

Поканих я на гости - любовта!.. 

На мен ми стига просто да те има... 

Посрещам те с отворени обятия, 

една догаряща едва камина, 

и всичкото в душата щастие... 

 

Стихопат.

(DannyDiester)

 

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??