27.12.2018 г., 22:12 ч.

На мен ми стига просто да те има... 

  Поезия » Любовна
490 4 5

За празника ми стига, че те има. 

(И делниците всъщност са ми важни). 

Живота има вкус на най-горчивото, 

така че истинското вино носи жажда. 

Наздраве, суета и егоизъм! 

Отивайте си с новата година! 

Но ти не стой навън! Направо влизай! 

Така забравям за студа и зимата... 

А после ще отпием със въздишка. 

Най-лошото, смълчано ще простим. 

Обичането - даже и на срички, 

обидата ще гони, като дим... 

Аз всичките си празници сънувах. 

Наяве ги изплаках в самота. 

С мастилото в душата се сбогувах. 

Поканих я на гости - любовта!.. 

На мен ми стига просто да те има... 

Посрещам те с отворени обятия, 

една догаряща едва камина, 

и всичкото в душата щастие... 

 

Стихопат.

(DannyDiester)

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??