На Морето с любов!...
Вълна не догонва вълната
в безкраен търкалящ се бяг...
Морето е волност и вятър,
но... Морето е също и бряг!...
Увлечен в примамните истини
все вярвах в щастливият зар,
но гонех в миражи единствено
един недействителен фар...
И замъчвах се тихо тогава-
душеше ме гърлото чак...
... А в бурята сам проумявах,
че Морето е още и: Бряг!...
Коста Качев,
Едно време в Морето
© Коста Качев Все права защищены
Чудесно посвещение, Докторе!Поздрави от мен и хубав ден!!