Получих през годините урок:
В моретата да газя до колене.
Че лятото, си има краен срок,
от който няма как да се съвзема.
Че яхна ли във отлива вълна,
в която ненадейно да се влюбя,
да бъда неин истински слуга,
сред пясъка, дори… да се загубя.
Усещам, че изобщо не греша,
и зная - че когато се прибирам,
ще има с кой, душата да теша:
В хладилника ме чака чешка бира!
Юри
Йовев
Юли
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены