7 мая 2010 г., 11:15

На нож! 

  Поэзия » Юмористическая
554 0 0

Във цирка идваха на стаж

умниците смешници -

пръв комедиен антураж

от сатирични скици!

 

И веселяха ни добре

те -тримата лаици!

Но, виж, казармата дойде

и взеха ги войници.

 

Идко, Тошето, Дойчин

станаха кашици -

всеки със войнишки чин,

с лъснати чипици.

 

Задружен бяха екипаж,

"На нож!" летяха в боя!...

Но комедийният типаж

личеше си във строя!

 

Ще станат, вярваха, мъже -

крепеше ги пагонът!

Но им тежеше, неглиже

във чая сложен, бромът!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??