19 июн. 2012 г., 16:38

На приятеля - с любов 

  Поэзия » Другая
1136 0 11

 

 

„Само приятел може да бръкне в рана така,

че да заболи най-много.”

                                               Персийска поговорка

 

Последният приятел в този свят

живее в къща колкото две длани.

Красив е като Рая, глътнал Ад.

Солен – като най-прясната ми рана.

 

Не просто бе приятел. Беше брат.

И раснахме – той повече. Аз, скромно -

до прошка и до звук на листопад.

А той надмина даже празен спомен.

 

Надмина себе си и онзи вкус

на мъка, мълчаливо поделена.

Повярва, че прилича на Исус

(докато се оглеждаше във мене).

 

Последен е. Приятел ми е. Брат.

И стигат му ръцете ми за покрив.

Красив е колкото да бъде Ад.

... И обичта ми като сол го мокри.

 

 

Дарина Дечева

май, 2012 година

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??