14 авг. 2006 г., 11:11

На пръв поглед 

  Поэзия
1035 0 11

Имам диамантено сърце...
Нищо, че на пръв поглед съм груба.
Моята душа е на дете,
но обвита е с дебела шуба...

Имам кехлибарени очи...
Нищо, че на пръв поглед са жълти.
Капсуловах ги с безброй сълзи...
Надникни и виж... Пътеки дълги...

Имам две седефени ръце...
Нищо, че са скрити под престилка.
Крем и маникюр не знаят те...
Ала са заключени в молитва...

Имам две гранитени нозе...
Нищо, че не са творба на скулптор.
Корени в земята пускат те...
Да не падна... стрелят ли от упор...

 

 

© Гергана Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??