19 июл. 2016 г., 16:13  

Напук 

  Поэзия » Философская
916 3 7

Ще пиша!
Напук на Таланта избягал от мене
ще пиша,
без думи, без мисли, без време!

 

Ще пея!
Напук на фалшивите нотки в гласа ми
ще пея
и с песни ще шаря света ми!

 

Ще тичам,
напук на горещите болки в краката
ще тичам,
с крила възродила душата!

 

Ще вярвам!
Напук на разумните хорски повели,
които
и мечтите ми бяха отнели!

 

Ще моля!
Напук и на гордост, и свян, и обида
ще прося,
за малко ответност, сърцатост да видя!

 

Ще дишам!
Напук на чернилката в дроба задръстен,
ще дишам!
С хрип родих моя писък невръстен!

 

Ще обичам!
И напук безпощадно ще мразя!
Ще обичам,
както тяло обича проказа!

 

Ще живея,
напук на Смъртта така неизбежна,
ще живея!
До последно, ако трябва и вечно!

………………………………………………………….

Просто сън, в който някак съм смела
и рискувам да бъда различна!
Пак ще спя, с покривало дебело
ще се скрия - напук ви на всички! 



 

© Дида Христозова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??