Опитах се… да разсъждавам
за гена на една страна:
с какъв акъл се наслаждава
на тази, кървава война.
Намерих стари книги в нета,
стотици статии, писма,
архивни снимки… куп есета,
прочетох хиляди неща.
И аз разбрах, че там народа
е фен на твърдата ръка.
Сатрапите… са там на мода
от сто години… до сега.
Видях, че там ще продължава
да се крепи - един урОд!
Че в степите на таз държава,
живеят орки, не народ!
Юри Йовев
ноември 2024 г.
© Yuri Yovev Все права защищены