23 окт. 2021 г., 10:50  

На шега или съдба 

  Поэзия » Философская
235 0 0

На шега или съдба

​​​​​ (20.08.2021 - 23.10.2021)

 

На шега ли или съдба,
животът странно пътища преплита,
почуква на заключена врата,
стои пред теб и само с поглед пита...

 

Готов ли си за следващото изпитание
и с миналото дали се помири?!
Спомни ли си стари приключения
и какво тогава в теб се промени?!

 

Колко пътища различни извървял си
и в какъв човек превърна се сега!?
Забрави ли и дали простил си...
Съдба ли е или шега?

 

И така случайно разминават се
минало и настояще изведнъж
в лица различни, но познати...
от живота разпръснати, като капки дъжд!

 

На шега съдбата среща ни отново
с онези стари, недовършени неща...
неизказани думи, завършили в многоточие,
с недоизживяното и носталгичната тъга

 

И нахлуват в мислите спомени далечни
за отдавна отминали времена,

когато в мъж превърна се момчето,
а момичето в непозната жена!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??