16 февр. 2013 г., 18:42

На стари години 

  Поэзия » Философская
397 0 2

Годините ни край предричат

и вече си броиме дните.

Пред погледа ни те се стичат

във сенки мъртви по стените.

 

Влажнеят ни очите вече

и бръчки кожата посичат.

А изворите ни, човече,

към своето море изтичат.

 

Край нас израстват здрави внуци

и с наш′то име се наричат.

В душите ни се чуват звуци -

на стари песни те приличат.

 

Мераците ни се предават

и спомени зад нас надничат.

Сърцата още се не дават -

с надежди нови се обличат.

 

Макар познати чак до болка,

телата ни не се привличат.

Във таз последна обиколка

душите само се обичат!

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??