28 июл. 2007 г., 21:30

На сватбата ти... в най-светлия й час.. 

  Поэзия
1103 1 3
На сватбата ти -
когато трябва да излъжеш
другата с простичкото "да"...
Ще вляза като призрак.
Ще разбуля и пердета и врати.
До тебе кротко ще застана -
тихо, кротко...
Както някога... Преди...
Ще се сепнеш от вида ми...
Дъхът ти в миг едва ще спре...
Лъжите купом ти ще си припомниш
лъгал, лъжещ занапред...
Ще си спомниш -
как си ме обичал,
някога по воля...
А сега по задължение - уви!
"Какво ли гледаш?"
Пита се жена ти,
гледайки тъй ревностно
встрани...
Хайде - обясни и, че съм първата,
която си обичал,
че си лъгал
и пред мен си казал "Да"...
Но аз ще си отида...
Нямам място тук...
И нито ще ти преча...
И дъха ти с мен ще изнеса...
Ще те оставя
на спокойствие да лъжеш
другата с простичкото
"да".

© Симона Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хехехе ... докато стигне до брак момчето ще си го забравила .
    Все пак си на 14 ...
    Хаха
  • Поздравления!Гледай напред,има и по-достойни!
  • Лелеее...разчувствах се, знаеш ли. Много силен стих. Обаче човек трябва да се бори за любовта си. Ако той наистина предпочита другата, значи не заслужава теб... Май и на мен ми се случи нещо подобно...
Предложения
: ??:??