18 апр. 2017 г., 00:32

На тате 

  Поэзия » Свободный стих
701 1 1

Ако можех да събера

всяка една прашинка щастие на земята и отвъд 
Във всеки следващ живот и във този 
Изворна вода във шепи да ти поднеса
Ако можех, света ще обиколя,

за две диви ягоди и едно глухарче
На пролетните цветя ще кажа,

че още е рано, пчелите да спрат да жужат
Джуджетата от мините ще изберат
две перли и един елмаз
Пред портите на Рая сандъка ще стоваря
Щях ангел да ти  подаря и да си тръгна
Знаейки, че всичко ще бъде наред
Поне за някой, поне за теб
"Липсва ми вчера, тате, повече от две утре "


Но още е рано, още не
Само ме почакай, няма да съм все дете.

© Мила Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??