2 апр. 2015 г., 06:24  

На Теб, Любов (Бог е Любов) 

  Поэзия » Философская
506 0 1

На всички Вселени, Родителко,
не мога без Теб...
На всички съдби, Изцелителко,
не мога без Теб...

Защото си Ти Съзидателка,
не мога без Теб...
Защото си Ти Прорицателка,
не мога без Теб...

Единствена Ти, Повелителко,
не мога без Теб...
Единствена Ти, Вседържителко,
не мога без Теб...

Какво съм без Теб, О, Любòвище?...
И как да отгатна ?...
Човек или скверно чудовище?...
Кажѝ, Благодатна!...

Мълчиш, Всепроникваща С`ъднице...
Това задушава...
Закриляй, Заветна Заб`ъднице,
със Своята Слава!

Животът е в Теб, О, Клокòчеща!
Завинаги в Теб!
Ти, пътя към Себе Си сочеща!...
Не мога без Теб...

Неспирно искрѝм въжделèния,
защото си Ти!...

 

...........................................................................

 

Простѝ, О, Любов, непростения -
чрез Теб да тупти!...

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??