3 окт. 2018 г., 00:08

На Тихчо 

  Поэзия » Другая
640 6 13

Десетки стихове за теб написах,
десетки също продиктува ти,
но болката, така и не кандиса,
да спре в душата, рожбо, да гори.

 

Опитвах се, опитвам постоянно
любов да давам, кули да градя,
и вятърните мелници синхронно,
с духът си само, смело да въртя.

 

Та бурите чрез тях да омагьосам
и после да ги впрягам във борба
с живота, що съдбата ми жигоса,
и с личното си чувство за вина.

 

Дали се справям, питам ежедневно, 
на злото да отвръщам със добро,
смирено да приемам всяко следно
и с вяра, че от Бога е дошло.

 

Но знам едно, ти винаги си с мене,
изпращаш ми лечебна светлина,
дори когато болка ме превземе,
чрез нея аз се уча да летя.

 

30.09.2018 г.

 

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??