21 мая 2008 г., 12:51

На учителите наши 

  Поэзия
722 0 0
          Години, години не връщат се обратно...

             само спомени любими, сбират сърца многократно.

             Затихна школото постепенно навред...

             ала ние, керамици... сме пръснати безчет...


             Звънецът невидим сякаш ни сбира,

             от срещите всички черпиме сила,

             за дълго, за дълго мигът в нас живее,

             в сърцата ни тръпка, след тръпка щурее...


            Немирни и буйни, шумящи в часа,

            катедрата стара още Ви помни гласа...

            А сега косите наши побелели правят поклон

            за напътствията верни, за човешкия Ви тон...


            Технологии, история, практики дори,

            всеки от вас, остави богати следи...

            Сърцата усещат... признания даряват,

            само тия, които безкрай заслужават!


                    С уважение и обич, от випуск 1978год.


другарска среща 17.05.2008.

гр. Попово ТК "Петър Лазаров"

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??