26 сент. 2005 г., 17:17

На Ванга 

  Поэзия
867 0 1
Без теб осиротя родът човешки,
без теб светице, майчице добра.
А кой ще ни показва вече грешките
и ще ни води в мрак към светлина?

Без праведните думи и заръки
в пророчествата твои, сбъднати,
ще ни налегнат ли отново мъки
или ще ни помагаш от отвъдното?

Че ти живя живот като легенда
и твойто име е реликва свята,
във Рупите издигна до небето
за нас олтар най-свиден на земята.

Почивай в мир, светице! Ще те помним!
И ще те носим вътре във сърцата!
В годините безпътни и бездомни
заветът твой ще ражда добротата!

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??