9 нояб. 2008 г., 12:19

На всички майки 

  Поэзия
655 0 2
 

   На всички майки

 

С болка ти ни раждаш

и болка цял живот ти носим.

Благословени да са мъките родилни,

ръката нежна, с която ни поемаш,

усмивката ти, с която ни даряваш,

целувката ти, сгряваща ме във живота.

С трепереща ръка ти челото

оплюто ще погалиш,

когато свити в скута ти, треперещи,

с пречупени крила сме.

Прости ми погледа, с който ме изпращаш,

прости ми нощите безсънни,

прости ми, майко, думи неизказани.

Прости, че твоите сълзи

снимките ми парят,

улисани в житейска суета,

че те забравяме. Прости ми.

Позволи ми, майко, коленичил,

ръцете груби да целувам.

© Богдан Велков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??