НАДЕЖДА - 1
С парите последни ще си купя надежда,
която да имам в трудните дни.
Тя ще ми бъде спътника верен,
когато от нещо ме много боли.
След толкова много пътеки пребродил,
без път щом остана в големия град,
със сила човешка и с мойта надежда -
ще търся аз този приказен свят.
Светът, във който всички са равни.
Където любов не се сменя с пари!
Където богати и бедни са братя
и дните човешки са пълни с мечти.
Но ако остана забравен, бездомен,
подритнат без хляб, без мечти,
с безценната моя надежда ще тръгна
да търся последните мои пари.
© Иван Иванов Все права защищены
при Джани Родари...ще си купя и аз!
мнго хубав стих! Хареса ми.
с обич, Иван.