23.01.2008 г., 10:01 ч.

Надежда -1 

  Поезия » Друга
503 0 3
 

НАДЕЖДА - 1

 

С парите последни ще си купя надежда,

която да имам в трудните дни.

Тя ще ми бъде спътника верен,

когато от нещо ме много боли.

 

След толкова много пътеки пребродил,

без път щом остана в големия град,

със сила човешка и с мойта надежда -

ще търся аз този приказен свят.

 

Светът, във който всички са равни.

Където любов не се сменя с пари!

Където богати и бедни са братя

и дните човешки са пълни с мечти.

 

Но ако остана забравен, бездомен,

подритнат без хляб, без мечти,

с безценната моя надежда ще тръгна

да търся последните мои пари.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??