12 мар. 2010 г., 20:45

Надежда 

  Поэзия » Другая
349 0 0

          Надежда

Без децата къщата е пуста.
Духът ù бързо я напуща.
Стените зелени са студени.
ПеВеЦе-то въздуха не пуща.

Днес и хапката ми не минава.
А масата е пълна със храна.
Внучката я няма да припява.
Чак и телевизора замря.

Тишина превзела е кревата.
Сякаш нещо навън изтрака.
Странно чувам даже тишината.
Боже-е! На мен ми се доплака.

Горчива радост са децата.
Била празна тишината.
Не, не! Пълна е с надежда и тъга.
Чакам да отворят моята врата.


© Пепа Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??