Бързо идва късна есен,
листа посипаха земята.
Бурен, севернякът идва с песен,
а вече оголил е дърветата в гората.
Птиците едвам се чуват,
студът прогони ги на юг,
но хората вовеки ще умуват:
"Кога ли зимата ще дойде тук?"
А тя ще дойде - несъмнено
и все тъй ще преминава
Но какво ще бъде променено?!
Нека огънят поне в сърцата ни остава.
© Йордан Петков Все права защищены