31.01.2019 г., 0:57 ч.

Надежда 

  Поезия » Пейзажна, Философска
379 0 0

Бързо идва късна есен,

листа посипаха земята.

Бурен, севернякът идва с песен,

а вече оголил е дърветата в гората.

 

Птиците едвам се чуват,

студът прогони ги на юг,

но хората вовеки ще умуват:

"Кога ли зимата ще дойде тук?"

 

А тя ще дойде - несъмнено

и все тъй ще преминава

Но какво ще бъде променено?!

Нека огънят поне в сърцата ни остава.

© Йордан Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??