21 июн. 2014 г., 13:51

Надежда, Вяра и Любов 

  Поэзия
308 0 1

От млад завивах се с Надежда

и бях спокоен. Тъй изглежда.

Завивах се и с плътна Вяра -

това до днеска ми е кяра.

С Любов отдавна се завивам

и трепети в сърцето свивам.

Надежда, Вяра и Любов...

Животът с тях е като нов!

Но щом към края си отивам

започнах аз да се отвивам.

 

Изчезват днес една след друга

завивките на мойто тяло.

А всяка правеше услуга

на мъжката душа изцяло.

 

И първа Любовта се скъса

и не е вече за пред хора.

А после Вярата закъса -

скъта се някъде по двора.

 

Остана някаква Надежда -

износена и тъй протрита...

И тя все още ме наглежда:

"Добре ли си?" - поне ме пита.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Пази ги до последно, Никола!

    Поздрав за истинното стихо!
Предложения
: ??:??