20 янв. 2010 г., 12:43

Надежда за щастие 

  Поэзия » Гражданская
663 1 1

Нагледах се вече, нагледах се
на силни и слаби актьори,
на Ромеовци и Жулиети,
на псевдо Супергерои.

 

Нагледах се, стига ми вече...
Научих и малко, и много.
Разпознавам глупак отдалече,
но пак го изслушвам, за Бога!

 

И пак ги допускам до себе си
онези "верни приятели".
Не се отучих да давам ръцете си
на улични врачки, гадатели.

 

И все си търся знаци, поличби.
Не изгубвам надеждата пуста.
Ако ми кацне на рамото птица,
този път не ще я изпусна.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??