Наднича времето
Наднича времето в моите зеници,
да види иска светлото в деня.
Което като хиляди звездици,
като камбанен звън се разлюля.
Наднича времето да ме прегърне
с ръце като крила.
На човечността сила да ми вдъхне,
с която съм се сляла, с която съм дошла.
Наднича времето в очите ми зелени
разцъфнало, като пролет разцъфтя.
Иска на деня различното да видя,
да го почуствам като мирис на липа.
Наднича времето в сърцето ми човешко и голямо,
като струна зазвъня,
за да се събудя с времето велико,
времето, с което съм дошла.
© Мария Все права защищены