12 июн. 2012 г., 23:30

Най-доходният бизнес. 

  Поэзия » Философская
568 0 0

                          Най-доходният бизнес.

 

     Нощем вече рядко ми се случва

                                 да сънувам цветни сънища...

     И как да стане,

                         щом животът ми сега е

                                                   път през бунища?

     Най-често нощем мисля със надежда

                                  мозъкът ми нещо да снесе!

     И снася! Снася и яйца, и запъртъци!

     Яйца, които ще излюпят

                                              сладкопойни птици.

     И запъртъци за запращане

                                      по некадърни политици...

 

     Безскрупулно ни управляват

                                        избраните от нас мъже!

     Богатства баснословни трупат и нехаят,

                                           че си играят на въже.

     Съвестта им алчна от скрупули не страда.

     Не се замислят, че от въжето

                                               неочаквано се пада.

     Тъй повтаря се познатата отдавна "драма"!

     След всеки един, паднал от въжето,

                       по него тръгват поне още двама...

     Още двама, вместо със мотика,

               пари ще правят с "мъдра" политика.

     А най-бедната държава ще се пери

                                     с ново ято от милионери...

 

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??