Мамо, ти ми обеща
за подарък, ей така,
щърко в дар да донесе
сладко, мъничко момче.
Иде пролет! Знам това,
че южнякът на шега
сам на вятърни крила
носи птичите ята.
И сред тях е Щъркелан,
що във клюна си голям
грабнал е вързоп един,
а във него твоят син.
Кръгчетата щом направи
над комини и дъбрави,
ще познае той дома,
и ще кацне на мига
там, на дървения праг,
где го чакам мил и драг
братчето да донесе,
най-очаквано дете.
Ще му бъда аз сестра,
даже кака при това.
Много обич ще му дам,
за да порасте голям!
© Таня Мезева Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Чакам идващата пролет, щъркелът да долети с малко бебенце на двора! Братче да ми подари! »