Feb 7, 2023, 12:05 PM  

Кака 

  Poetry » For kids
1078 7 44

Мамо, ти ми обеща

за подарък, ей така,

щърко в дар да донесе

сладко, мъничко момче.

Иде пролет! Знам това,

че южнякът на шега

сам на вятърни крила

носи птичите ята.

И сред тях е Щъркелан,

що във клюна си голям

грабнал е вързоп един,

а във него твоят син.

Кръгчетата щом направи

над комини и дъбрави,

ще познае той дома,

и ще кацне на мига

там, на дървения праг,

где го чакам мил и драг

братчето да донесе,

най-очаквано дете.

Ще му бъда аз сестра,

даже кака при това.

Много обич ще му дам,

за да порасте голям!

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??